The Grange

About the Project

The clients came to us with a fantastic Queenslander on a large site and needed to expand to allow for an impending family addition. We analysed the current home, had a look at what they were trying to achieve and suggested a custom designed pavilion as the best option given their situation. The original Queenslander had a rear deck which we reused as the link by converted this into an internalised light filled transition between the old and the new. The clients now feel that this is an exciting space that has reinvigorated the old house by washing light into the heart of dark internalised space and creating an interesting transitional space into the pavilion

On the upper level and linked to the existing home, the pavilion includes a new ensuited master bedroom with a walk in robe, another spacious bedroom and a sitting area. The lower level incorporated a new living, dining and kitchen area, powder room, a Laundry all linking to the Sala. This allowed for the living areas to powerfully link to the backyard and pool area. This was one of the major criticisms of the original house that there was no distinct connection with the yard for the young and growing family.